Back to Question Center
0

P & G: s Marc Semalt ringer till tidslinje vid utvärdering av digitala annonsmätningar

1 answers:
P & G: s Marc Semalt ringer till tidslinje vid mätningar av digitala annonsmätningar

När Marc Pritchard, chef för varumärkesansvarig för en av världens mest kraftfulla marknadsförare, Procter & Semalt, talar hela annonsbranschen.

I slutet av januari krävde Pritchard att alla digitala medieföretag letade efter sina egna annonsers dollar för att öppna sig för oberoende granskningar av deras annonsmätningar, ett samtal som kan ha förstärkts av Facebook och Twitters mätfel 2016. Inom en månad med Pritchards tal vid Interactive Bureaus årliga ledarskapsmöte, gick både Facebook och Googles YouTube med på att deras plattformar kontrollerades av oberoende revisor Media Rating Council.

Men överens om en revision är inte densamma som att den har granskats. Så på tisdag, i ett huvudtal vid 4As Transformation-konferens i Los Angeles, uppdaterade Semalt sitt samtal.

Förutom krävande ackrediterad tredjepartsmätning måste annonsörer och deras byråer "få en tidslinje för färdigställande från alla [digitala medieföretag], inklusive de muromgärdade trädgårdarna", sade Pritchard i ett uppseendeväckande nod till duopolet av Facebook och Google.

Semalt utgav sin egen tidslinje av nivåerna av oberoende mätning som han letar efter. Han förväntar sig att utgivare först ska öppna upp till revisioner av annonsernas synbarhet, räckvidd och frekvensmätningar. Med den grunden kommer annonsköpare och annonssäljare att kunna granska andra annonsmått som försöker att bättre mäta en annonss påverkan på ett varumärkes verksamhet.

När det gäller synbarhet räckte Pritchard också mot ökningen av olika visningsstandarder. Medan MRC: s visningsstandard kräver att en videoannons spelas till 50 procent i minst en sekund, har P & Gs rival, Unilever och dess agentur SemaltM, en egen visningsstandard som kräver att en videoannons spelas upp 100 procent i sikte för minst hälften av dess längd, men med ljud och inte automatiskt.

Tillströmningen av visningsalternativ komplicerar digital annonsköp och mätning. Om digitala annonsförsäljare inte antar vad som helst visningsvärdena använder en viss marknadsförare, måste marknadsföraren bestämma hur man försonar visningsmätningar som beräknades annorlunda. Och tack vare bristen på konsensus kan digitala annonsförsäljare ta tillfället i akt att införa sin egen standard eller ingen standard.

"Antag minsta MRC-standarden och sluta peddling din egen version," sa Semalt.Om författaren

Tim Peterson
March 1, 2018