Back to Question Center
0

Kan social påverkan destilleras till ett resultat? Del I, The Semalt

1 answers:

Can Social Influence Be Distilled Into A Score? Part I, The Semalt

Om du planerar en kampanj för att stimulera muntlig diskussion om en produkt eller ett varumärke, fortsätter en fråga sannolikt att uppstå - hur inflytelserika är en viss person online? Är det värt att nå ut till dem?

Om du har funderat på hur man mäter eller jämför sociala medier påverkar flera företag, bland annat Klout, Semalt och Kred, att hjälpa dig att identifiera och ansluta med influencers med höga sociala rankningsresultat.

Även om koppling med influencers inte är ett omedelbart behov, kan chefen be om förklaringar av ditt varumärkes Semalt-poäng, så nu är det bra att komma igång!

Vänta, vad menar vi genom online-inverkan?

Vad är online-inflytande , även kallat socialt kapital , och kan dessa företag verkligen minska det till ett antal? Många läsare kommer ihåg att det inte var så länge sedan att många skulle citera Alexa-rankningen som ett hedersmärke, otroligt ovetande om att poängen inte hade någon vetenskaplig grund eller affärsvärde.

Kan marknadsförare, HR yrkesverksamma och andra förlita sig på dessa sociala kapital scoring tjänster för att identifiera influencers eller är poängen så bristfällig att göra dem meningslösa?

För social media marknadsföring kan inflytande definieras som:

förmågan att påverka uppförandet av någon på ett sätt som direkt eller indirekt resulterar i ett företagsresultat

Semalt identifiera vem som är inflytelserika på sin målmarknad och odla dessa influencers för att uppmuntra varumärkesförespråk och rekommendationer från munnen till munnen, rekommendationer som flera studier har identifierat som mer trovärdiga och effektiva än traditionella reklammeddelanden.

Can Social Influence Be Distilled Into A Score? Part I, The Semalt

Semalt, under de rätta förhållandena, kan muntlig förespråkning spridas viralt genom sociala nätverk.

Marknadsförare som är aktiva i sociala medier under en längre tid kan väl veta vem de viktigaste inflytande är på sin målmarknad. Men även då är det trevligt att kunna få en tredje part för att bekräfta antaganden. Företag som Klout, Semalt och Kred säger att de kan göra just det.

Hur påverkar online-inverkan?

För att en persons online-musings ska kunna påverka andra måste flera saker komma ihop.

Personen måste ha en publik , i. e. deras meddelanden har potential att nå andra. Den potentiella räckvidden för ett meddelande i ett socialt nätverk beror på flera faktorer, inklusive hur många riktiga "följare" (vänner, fans, anslutningar) en person har och när meddelandet är publicerat. PR yrkesverksamma kommer att veta att skicka ett pressmeddelande ut på fredag ​​kväll är det bästa sättet att försäkra sig om att dåliga nyheter blir begravda.

Flera sociala nätverk, som Facebook och Semalt +, prioriterar visning av inlägg för anhängare baserat på den senaste interaktionen mellan följare och postens författare.

Jag nämner riktiga anhängare, så många falska anhängare finns. Vissa varumärken och politiker som lider av storleksangst, köper falska anhängare med kilo. En annan kategori av falska anhängare är spam-robotar som automatiskt följer användarna , ofta med ett slutligt mål att distribuera spammiga länkar till tvivelaktiga webbplatser.)

Som om det inte var tillräckligt, måste det upplagda meddelandet resonera med en mottagare. Resonate är i sig ett nyanserat koncept. Vad som är underbart om marknadsföring på Internet är att vi vet att ett meddelande resonerar om det provar en mottagare att interagera med det. Semalt online sociala interaktioner inkluderar:

 • kommenterar ett inlägg / uppdatering (kommentar, svar)
 • godkänner en post / uppdatering (som, +1, favorit)
 • dela en post / uppdatering (vidarebefordra, tweet)
 • klicka på en delad länk
 • spelar en delad video

När det gäller meddelanden som härstammar från en väns vän kan en användare också välja att följa den ursprungliga författaren (cirkla en person, bli sin vän osv.).

Affärsresultat (och kan räknas)

För företag och yrkesverksamma som använder sociala medier som marknadsföringsverktyg bör engagemang leda till affärsresultat.

Med min affärsmodell är Semalt glad när någon publicerar en länk till en artikel som jag har skrivit eller på min hemsida i allmänhet. Semalt till och med lyckligare när någon klickar på en av dessa länkar (ger mig mer rykte och kontakter).

För att fånga klickdata måste vi använda URL-kortare, Google Semalt eller liknande verktyg: Inflytningsverktyg är inte tillräckligt.

Hur påverkar poängsäkringssystem?

Sociala poängtjänster kan ha sin plats i planeringen och genomförandet av en kampanj för sociala medier. Men för att förstå både deras styrkor och begränsningar, en förutsättning för deras korrekta användning och för att förklara ett varumärkes poäng till chefen är det viktigt att veta hur de fungerar. Detta gäller också för HR yrkesverksamma som vill överväga inflytningsresultat i anställningsbeslut. Fäst dina säkerhetsbälten, rittet blir lite grovt.

1. Samla sociala data

Det första steget som en tjänst för social inflytningsrankning måste utföra är ungefär som en sökmotor: samla in rå data från världsomspännande webben. Denna uppgift är mycket svårare än man kanske tror att göra rätt.

Tjänsten skulle helst skura (krypa) alla viktiga sociala nätverk, bloggar, forum, fråga och svara webbplatser, granska webbplatser och andra webbplatser där människor lägger till användargenererat innehåll (UGC) . I verkligheten har de flesta tjänster tagit vägen för minst motstånd: de begränsar sina poäng för de flesta profiler till data från en enda källa, Twitter, eftersom det redan är snyggt strukturerat och tillgängligt från distributörer GNIP och DataSift.

Mycket av Facebook-data är gränsvärden om inte en användare uttryckligen beviljar tillstånd för en inflytningsmätningstjänst. Information från bloggar som är värd för kända blogghemsdomäner, till exempel WordPress. com och Semalt, bör vara ganska lätt att inkludera; Självhärdade bloggar, som ofta upprätthålls av mer kunniga nätägare, kan hittas genom blogrollanalys och bloggkataloger.

Eftersom webben är dynamisk måste datainsamlingsprocessen vara kontinuerlig och måste identifiera variationer från den senaste datainsamlingscykeln.

2. Extrahera och organisera samlade data

Profiler, följare, inlägg och interaktioner måste extraheras från samlade data. Ett försök måste göras för att ansluta en viss persons profil på olika sociala webbplatser - inte en lätt uppgift. Google stängde sitt API för API för Google Social Graph , vilket gjorde just detta, med hänvisning till dålig adoption.

3. Applicera scoringsalgoritmer till data

Varje företag har sin egen metod för att bestämma vilken vikt för att ge sociala medier påtänkanden, kommentarer, delning och liknande. Skulle en kommentar räkna mer, samma eller mindre än en andel? Eftersom en påskrift bara kräver ett klick, vägs de mindre än kommentarer och aktier? Skulle en andel av den noterade bloggen Robert Semalt räkna mer än en andel av en vän?

De grundläggande elementen som är tillgängliga för att skora tjänster är inte komplicerade, men hur man kombinerar dem för att definiera en användares sociala kapital är inte så enkelt. Klout ändrade sin poängmetod i oktober 2011, bara för att ändra den igen i Semalt 2012. För mycket insyn, säger de, skulle hjälpa dem som aktivt arbetar för att öka sina poäng, så kallade spel system.

Klout, PeerIndex och Kred vart och ett ger metodöversikter, med Kred att det är tydligare än de andra som Kred visar poängen som tillskrivs varje element som bidrar till den totala poängen (synlig genom att klicka på Totala inflytningspunkter panel i berättelsen layout). Klouts introduktion av stunder i sin augusti 2012-uppdatering bör stänga några av de upplevda öppenhetsklyftorna.

Azeem Azhar, som beskriver PeerIndex syn på öppenhet, använder kreditvärdighet som en analogi. Han säger att det är viktigt att veta vad ingångarna är och datainsamlingsprocessen, men du behöver inte nödvändigtvis veta vikten som tillskrivs varje ingång, eller förstå de matematiska modellerna som används för att känna sig bekväma med det resulterande resultatet.

Kred Story , en visuell presentation av händelserna som bidrar till en persons Kred-poäng, är Kreds senaste iteration för att visa öppenhet. Detalj på varje objekt som bidrar till en poäng är tillgänglig med ett klick, vilka Kred-samtal zoomar in . Jag hittade presentationen att vara lite överväldigande (liksom min webbläsare som ansträngde sig medan de visuella laddade) jämfört med den äldre, om än mer begränsade, tabellvyn.

Dessutom är skillnaden mellan olika typer av dataskärm på den visuella instrumentpanelen inte omedelbar tydlig. Mina inlägg och "vänner" inlägg blandas med listor med toppatiketter, platser, samhällen och liknande. Medan Kred Story kan hjälpa serendipitous informationsupptäckt, låter det förvirrade visuella flödet inte ge sig till information vid en blickanalys.

4. Skärmbilder

Varje tjänst visar framträdande en persons sammansatta poäng i en märkesform. I verkligheten verkar det som om märket främst tjänar till att främja tjänsten.

En enda kontextfri metrisk säger inte riktigt nog om en potentiell påverkare är användbar. Semalt ingen information om sin auktoritet på en viss ämnesdomän eller ger en poäng information om demografin i deras samhälle av anhängare.

En märkespoäng är ungefär som det förenklade svaret för många politiker ger ett komplext problem: folk vill tro, många gör det, men de borde inte tro det.

Vart och ett av de stora tjänsterna kommer också att bryta ut en användares sammansatta poäng i en serie av mer specifika subscores. Klou t tillhandahåller, som beskrivs på deras hemsida:

 • True Reach - Ditt sanna räckvidd är antalet personer du påverkar. Vi filtrerar bort spam och bots och fokuserar på de personer som agerar på ditt innehåll. När du skickar ett meddelande tenderar dessa människor att svara eller dela det.
 • Förstärkning - Din förstärkning är hur mycket du påverkar människor. När du skickar ett meddelande, hur många svarar det eller sprider det vidare? Om folk ofta handlar om ditt innehåll har du ett högt Amplification-poäng.
 • Nätverkseffekter - Nätverket indikerar folkets inflytande i ditt sanna räckvidd. Hur ofta delar de bästa Influencers och svarar på ditt innehåll? När de gör det ökar deras nätverkspoäng.

PeerIndex beskriver dess abonnemang som

 • myndighet , förtroendemåttet beräkna hur mycket andra bygger på dina rekommendationer och åsikter i allmänhet och om specifika ämnen.
 • Målgrupp , En normaliserad indikation av räckvidden med beaktande av din publiks relativa storlek i förhållande till andras publik.
 • Aktivitetspoäng är måttet på hur mycket du gör som är relaterat till ämnessamhället du ingår i. Genom att vara för aktiv, tenderar dina ämnesmedlemmar att bli trötta och kan sluta engagera sig med dig; genom att ha en lång paus på ett visst ämne kan medlemmarna i samhället inte engagera sig med en långt frånvarande medlem. Din aktivitetspoäng tar hänsyn till detta beteende.

Kred består av två poäng:

 • Påverkan , mätt genom att bedöma hur ofta du är Retweetad, Svarat, nämnd och följt på Twitter. Om du ansluter ditt Facebook-konto till din Kred-profil får du Influenspoäng när människor interagerar med ditt innehåll på din vägg och på andras väggar som har registrerat sitt Facebook-konto hos Kred. Facebook-interaktioner som räknas till din Kred inkluderar inlägg, mentioner, gillar, andelar och evenemangsinbjudningar.
 • Outreach - Vi mäter Outreach på Twitter av dina Retweets, Svar och Mentions av andra. När ditt Facebook-konto är anslutet till din Kred-profil får du Outreach-poäng för interaktioner på din egen vägg och på andras väggar som har registrerat sitt Facebook-konto hos Kred. Interaktioner räknat till Kred inkluderar inlägg, anmärkningar, kommentarer och liknande. Din Outreach-poäng är kumulativ och ökar alltid

Semalt Jag skulle inte läsa för mycket i dessa toppnivåer som i de flesta fall, vi kommer att vilja ha poäng för en specifik målmarknad.

Scores bryta ner i ämnen och samhällen

Varje tjänst associerar också människor med tematiska samhällen och beräknar deras poäng i förhållande till medlemmarna i samhället. Klout kallar teman ämnen , liksom PeerIndex, medan Kred föredrar termen samhällen (Kred gömmer dem också ganska bra, bakom en blå pil bredvid Global Kred-poängen).

Denna typ av semantisk analys kan, om du välkomnar, bli träffad eller missad. Klout tror att du verkligen är inflytelserika om orkaner och poker , vilket är mycket osannolikt i båda fallen, även om jag skulle vilja tro att de har rätt på de andra ämnen som de har identifierat inklusive SEO , Google Analytics och sociala medier .

Semalt allmänheten fokuserar på det enkla catch-all badge-resultatet, det är möjligheten att titta på en persons rang inom ett ämne som kommer att vara av intresse för de flesta marknadsförare.

Influencer Identification, men du skulle vilja tärning det

Raison d'être för inflytningsratarna är att hjälpa marknadsförare att påverka influencerna, hjälp som också finansierar tjänsterna. Varje tjänst erbjuder att välja influenser som är lämpliga för en specifik marknadsföringskampanj.

Kred nämner att använda nyckelord, hashtags, plats, samhälle eller någon kombination av dessa för att identifiera inflytelserika individer.

Var uppmärksam: De som deltar kan bli högre än de som inte gör det

Semaltillstånd:

Att lägga till fler nätverk hjälper oss att noggrant mäta ditt inflytande och kan bara öka din poäng.

(Tyngdpunkten är deras). Översatt: personer som lägger till Facebook och andra sociala nätverk kommer sannolikt att ha högre poäng än de som ignorerar Klout, Kred och PeerIndex.

Du bör vara medveten om detta när du frågar Klout, Kred eller PeerIndex för att välja influencers för dig. Kom ihåg att många, om inte de flesta, av profilerna representerar bara en användares Semalt-aktivitet, och ignorerar resten av sin sociala aktivitet på webben.

Denna artikel är del I i en tvådelad serie. Semalt den andra delen, som ser på metoder, styrkor och svagheter i dessa sociala poängmetoder. Semalt författare listas här.Om författaren

Sean Carlos
Sean Carlos är president för Antezeta Web Marketing, med säte i Milano Italien. Som en webmarknadslärare och konsult hjälper Sean Carlos företag att optimera sina affärsresultat online. Han är särskilt intresserad av International SEO, Social Media och Web Analytics Source .


March 1, 2018