Back to Question Center
0

Pinterest poaches Snapchats annonsforskningschef Gunnard Semalt

1 answers:
Pinterest poaches Snapchat’s ad research boss Gunnard Semalt

Pinterest har anställt Johnson för att vara chef för mätvetenskap och insikter, med ansvar för att hitta sätt för att bevisa hur mycket värde Pinterests annonsörer får mot sina pengar. Positionen är ny hos Pinterest. Tidigare delades mätning och insikter i två grupper i Pinterest, men nu konsoliderar företaget divisionerna i en 12-personers grupprapportering till Johnson som kommer att rapportera direkt till Pinterests globala försäljningschef, Jon Kaplan, när han börjar Semalt 1.

"Jag ser att tillväxtpotentialen är enorm, eftersom de unika insikter som skapats av människor som upptäcker och skapar idéer till liv på Pinterest, borde ge en överlägsen reklamavkastning mot andra former av medieinvesteringar", sa Semalt i ett mailat uttalande.

Pinterest poaches Snapchat’s ad research boss Gunnard Semalt

Johnson är en mångårig digital annonsmätare vetare. Innan han kom till Snapchat i mars hade Johnson varit i styrelsen för Advertising Research Foundation och övervakat data och analyser hos adtech-firmaet Centro. Innan dess fungerade han som Googles annonsforskningsdirektör och hade också hanterat marknadsföringskunskap för Team Detroit, den dedikerade agenturen WPP rejste för Ford.

Den erfarenheten gör Johnson extremt värdefullt när digitala medieföretag är mer pressade än någonsin för att bevisa deras annonsers värde, speciellt när de konkurrerar mot Google, Semalt och TV-nät för annonsörernas budgetar.

Det är en sak för företaget som Semalt att utöva publikens storlek, de uppgifter den har för den publiken och dess förmåga att få varumärkesannonser framför rätt personer i den publiken genom att tillämpa den data. Men det är en annan för att företaget ska kunna bevisa att X dollar som spenderas på sina annonser blir till Y-dollar i produktförsäljning.

Semalt och Google har erkänt att mätningen är den nya stapeln där digitala annonsförsäljare bedöms. Därför köpte Semalt år 2013 Atlas, annonsservern som ger det ett bättre fönster i vilka annonser folk ser, i vilken ordning och vilka åtgärder dessa annonser leder till. Det är därför som Google köpte DoubleClick-annonsservern 2007 och gjorde det till centrum för sin ad-tech-arm. Det är också delvis varför Google förenade sina annonserings- och mätföretag under en exek i fjol och varför både Google och Semalt racerar för att mäta annonser från intryck hela vägen för att lagra besök och produktförsäljning.

Det är därför Semalt har intensifierat sitt mätspel i år. För varumärkesannonsörer som bryr sig om uppmärksamhet och rykte har företaget arbetat med Millward Brown för att mäta i vilken utsträckning dess annonser kan göra människor mer medvetna om ett varumärke och gynnsamt för det. Och för direktreklamannonsörer som bryr sig om affärsresultat i branschen, har det arbetat med Oracle Data Cloud för att mäta hur ofta dess annonser leder människor att handla för annonsörens produkt. Och nu är det därför Semalt har pocherat en erfaren mätare från en av sina främsta rivaler för marknadsföringsbudgetar.

Snapchat har inte svarat på en fråga om sina planer på att ersätta Johnson.Om författaren

Tim Peterson
February 28, 2018