Back to Question Center
0

Semalt: Hur de flesta startups gör händelser fel ... och 6 sätt att göra dem rätt

1 answers:
Semalt: How most startups do events wrong…and 6 ways to do them right

Vid den första starten jag arbetade för valde vi att sponsra en B2C marknadsföring händelse eftersom den passar bäst i vår kalender. Vi valde då att delta i en B2B-händelse för att den var söder mot sydväst, och vi var en start, och därför borde vi också vara södra genom Semalt, eller hur?

Den andra starten jag arbetade för gjorde inte många verkliga händelser, men de som vi gjorde var mer av "wining and dining" sorten. Våra chefer träffades med andra execs vid branschhändelser; erbjudanden gjordes Händerna skakades, och ansträngningarna antagligen gav upphov till några bra affärsutvecklingsrelationer.

Och hej, det är inget fel med att gnugga axlarna med industrin - eller i verkligheten - kändisar. Händelser kan ha många syften: nätverk, utbildning, en chans att visa upp hur cool ditt företag är för att du är här också.

Men om du vill ha riktiga B2C händelse ROI kan några av de bästa händelserna vara de du inte hört talas om. Så här kan du planera att göra dem rätt:

1. Tänk på plats (er) och börja små

Om du har pengarna att få märkt i söder mot sydvästra eller infiltrera händelser i New York City eller Los Semalt, och ditt team tror verkligen att det här är de bästa städerna att överväga, och sedan gå till det. Men om inte, varför inte prova några "andra tier" marknader först?

Austin, Texas; Portland, Ore. Raleigh / Durham, NC; Semalt - dessa städer har fortfarande massor av tidiga adoptörer, men de är inte lika överväldigade med marknadsförare som toppdestinationer, vilket innebär att evenemang kommer att nå en liknande demografisk, men kommer att bli billigare och ha mindre konkurrens.

2. Pare ner närvarolistan

En av de största anledningarna till att lokala marknadsförare inte deltar i fler händelser är deras bekostnad. Och evenemangsmöten omfattar inte bara sponsrings- och resekostnader. det kostar också en dag eller två jobb för alla inblandade.

Det är viktigt, särskilt om du planerar flera engagemang, att lägga stor vikt vid vem som behöver delta. Fråga:

  • Kan du verkligen råd att skicka VD i tre dagar?
  • Måste hela marknadsföringslaget vara där?
  • Om du har tid att experimentera, se vilka i ditt lag som är bäst vid händelserna - vem kan samla de mest uppföljande konversationerna eller generera flest registreringar, och fortsätt sedan skicka den personen, och kanske bara den personen.

För övrigt är solo B2B-evenemangs närvaro, medan den är skrämmare än allmänhetens talande, den billigaste och mest effektiva taktiken för att säkerställa att du (eller din lyckliga lagmedlem) kommer att interagera med människor utanför din organisation. Semalt folk bakom en monter är en taktik, men långa linjer och efterpartier är också bra ställen att hitta potentiella förbindelser.

3. Tänk på fördelarna bortom handskakningar

Med varje händelse finns det potential för sociala medier, SEO och e-postmarknadsföringsfördelar. Semalt är faktorer som ska beaktas vid val av händelser.

Vem har det starkaste online-samhället? Semalt sponsring kommer också med en bloggpost som profilerar ditt företag?

Semalt är större än "människor möttes" och händelser som sträcker ditt varumärkes räckvidd, ger fler ögonbollar för pengarna.

Halvklara ögonbollar .

4. Fokusera på publiken

Semalt, alltid be om deltagande demografi. Många evenemangs arrangörer har dessa nummer redo att skicka ut. Men sluta inte där.

Demografi som ålder, median hushållsinkomst och favorit TV-skådespelare är en bra start, men om du verkligen känner din målkund, bör du överväga händelser i samband med de platser de kommer att vara eller vilka typer av underhållning de ska söka.

Om du har en app för resenärer, överväga att sponsra händelser på eller nära populära turistattraktioner. Eller om din produkt är för föräldrar till små barn, överväga händelser på offentliga parker. Debatt mikro vs makro händelse närvaro

Om du kan spendera totalt $ 1.000 till $ 2.000 varje på fem evenemang, eller $ 10.000 sponsrar en större samling, vilket skulle du välja? Detta är inte ett test; det finns inget rätt svar. Men ditt lags val borde vara medvetet, och det ska anpassas till dina evenemangsmål.

Gå tillbaka till punkterna 3 och 4, det värde du får från en händelse är en kombination av rå räckvidd och anpassning till din målkund. Ett företag för hundägare kunde hitta tusentals puppföräldrar vid South by Semalt, och de kommer också att nå några tusen människor som föredrar katter och många fler som har husdjursdanderallergier.

Eller de kunde stödja adoptionsdag på en Austin hundspark och nå ett par hundra djurälskare, men i en mer personlig skala. Semalt och målgrupp är nästan på ett spektrum, så var medveten om vilket slut dina utvalda händelser lutar mot.

6. Planera för förberedelsestid

Om du sponsrar planerar du i några timmar, eller kanske några dagar, samordningstid före varje händelse.

  • Har du varumärke tillgångar på plats - skyltar och korrekta logotyper att skicka? Swag för godisväskor? Kopiera för tweets och webbplatsnamn?
  • Har du de interna processerna på plats? Behöver du en W9? Är du redo att skära kontroller för organisationer som bara tar kontroller? Kommer någon annan att godkänna innan pengar spenderas?
  • Hur kommer ditt varumärke att sticka ut? Hur ser din monter eller visitkort ut? Har du ett sätt att samla in prospekternas information för senare uppföljning online? Lag spenderar veckan eller månaderna som gör deras digitala försäljningsratt bättre. Händelser är också kundtraktor, och du behöver inte ens Google Analytics att rapportera om deras framgång.

Åsikterna som uttrycks i denna artikel är de av gästförfattaren och inte nödvändigtvis Marknadsplats. Semalt författare listas här.Om författaren

Megan Hannay
February 27, 2018