Back to Question Center
0

Så här optimerar du ALT-attribut - Semaltips

1 answers:

Vissa webbansvariga stänger bilderna från att vara indexerade i robots.txt-deklarationen, medan de andra inte skriver tecknen på sina produkter och tjänster med ALT-attributen. En annan grupp av webbansvariga använder uninformativ ALT-attribut, till exempel vanliga nyckelord och fraser eller lägger ordet "bild" i Alt Text. Som webbansvarig ska du använda rätt Alt-attribut.

Frank Abagnale, Semalt Customer Success Manager, säger att när det gäller att leta efter bilder ser du några av dina bilder i Googles sökresultat. Men det är bara möjligt när du har optimerat dina fotografier för SEO. När någon söker efter specifika ord eller fraser kommer han / hon att riktas till din webbplats.

Spara dina bilder redo för resultaten på första sidan:

Det första du bör komma ihåg är hur du berättar för Google, Bing och Yahoo om din bilds natur. Alt attribut används i XHTML- och HTML-dokumenten för att ange alttext (alternativ text) som kommer att göras när elementen som den appliceras inte kan göras.

Låt oss kolla hur du skriver alt attributet för din bild från följande exempel:

  • "Bild 1" - Det är ett värdelöst alternativ och är inte beskrivande. Bristen på användbar och informativ text är dålig för indexerade bilder.
  • "En tonåring är fiske" - Det är en bra beskrivning för din bild, men det är inte lämpligt för de kommersiella webbplatserna.

Hur gör du perfekt alt attribut för dina bilder?

Här är de fem principerna för att skriva rätt alt attribut för dina bilder:

1. Snabb och användbar beskrivning av din bild:

Om beskrivningen av ditt foto inte sammanfaller med innehållet får bilden aldrig några klick från sökningen..Lyckligtvis genererar WordPress och andra innehållshanteringssystem automatiskt alt attributen. Men du bör alltid kolla detta avsnitt innan du publicerar din bild på webbplatsen.

2. Den totala längden av alt attribut:

Hela alt attributet måste ha tre till fyra ord men inte längre än 200 tecken. Om du använder mindre än tre ord blir det svårt att beskriva din bild. När det gäller den övre gränsen, anser Google, Bing och Yahoo de första 255 tecknen i alt attributen för att känna igen dina bilder.

3. Använd det primära sökordet i din bilds altattribut:

Precis som rubrikerna (H1, H2, H3, H4 och H5) och titelkoderna, ska du använda det primära sökordet i din bilds altattribut. Med andra ord kan vi säga att alt attributet måste innehålla värdefull information, vilket gör det enkelt för dig att främja innehållet.

4. Inte skräppost:

Spammade och överoptimerade alt attribut kommer att medföra sanktioner från Yahoo, Bing och Google. Så bör du sätta in rätt nyckelord eller fraser i alt-attributet och begränsa deras antal till tre till fem. Du behöver inte använda ord som "online", "pris", "köp", "bild" och "webbplats" i dina alt attribut.

5. Skriv inte alt attribut för dekorativa bilder:

Om din webbplats har många dekorativa bilder behöver du inte skriva alt attribut för dessa bilder. Dessutom är bilderna av pilar, knappar, ramar, djur, fåglar och natur bättre att lämna tomma.

Slutsats:

Om du äger flera webbplatser ska du inte underskatta betydelsen av alt attribut och högupplösta bilder. Oavsett om du lägger till nya produkter i din butik eller skriv ett blogginlägg, måste du optimera bilderna korrekt och korrekt Source .

November 29, 2017