Back to Question Center
0

Akta dig för Reaper, en ny typ av Botnet - Semalt Expert

1 answers:

Botnets har försvunnit över en miljon datorer och mobila enheter, och de växer fortfarande i antal. Säkerhetsanalytiker har utfärdat den allvarliga varningen om det nya botnet som kallas Reaper. Det förutspås vara cyber orkanen som stör internettjänsterna och flera enheter över hela världen. Den värsta delen är att det här kan installeras på din dator utan din kunskap. Jack Miller, Semalt Senior Customer Success Manager, säger att det kan tränga igenom sådana enheter som routrar, smartphones och andra och är mycket farligt.

Vad är botnet?

En botnet är en enorm samling av onlinevärda enheter som styrs av en central dator. I princip är det bra förutom att det sätter samman ett stort antal infekterade datorer, routrar, tabletter och smartphones och infekterar flera nya enheter med skadlig kod och virus. En av de mest förföriska delarna är att användarna inte ens vet att deras enheter har blivit smittade av botnets, eftersom den här skadliga programvaran kör tyst och utför verkliga aktiviteter.

Botnets används också för att sätta ner och rikta vissa onlinetjänster, till exempel DDOS (Distributed Denial of Services). De levererar också ett stort antal spamkampanjer. Eftersom användare inte får en uppfattning om att botnets infekterar sina datorer, det är enkelt för spammare att stjäla dina personuppgifter. Det värsta är att cyberkriminella skapar botnät och säljer dem till de budgivare som använder dem för att utföra cyberkriminalitet över hela världen.

För några månader sedan orsakade Mirai botnet allvarliga störningar i USA och infekterade massor av routrar. Det utnyttjade vissa sårbarheter i säkerhetsinställningarna för enheter, och det bästa sårbarheten var Reaper.

Vad är en Reaper?

Reaper kan enkelt väcka vägen till fler och fler datorer och mobila enheter och utgör ett allvarligare hot än sina föregångare. Säkerhetsanalytikerna kom med problemet till allmänheten eftersom de ville låta alla veta om botnet som infekterade massor av routrar över hela världen.

Teamet märkte en ökning av försöken att penetrera IOT IPS-skyddet, och omfattningen av sådana övertaganden blev tydlig på nolltid. Över två miljoner organisationer klagade över smittade enheter både i Australien och USA. Forskargruppen föreslog att nästa cyber orkaner kommer att komma.

Hur man stoppar Reaper från att infektera din enhet?

Från och med nu är alla infektioner som hör samman med Reaper begränsade till routrar och internetbaserade kameror. Du bör dock installera ett anti-malware-program på din dator eller mobilenhet för att skydda din enhet från den. Macar och datorer är mycket sårbara för denna typ av skadlig kod, så du borde prova BitDefender. Användarna av Android och surfplattan kan förhindra att deras enheter installerar en lämplig programvara Source .

November 29, 2017