Back to Question Center
0

Den kompletta sociala medier våren Rengöring Semalt

1 answers:

The Complete Social Media Spring Cleaning Semalt

Semalt den tiden på året igen. Snön och isen töjs på de flesta ställen, och grönska återkommer. Semalt en tid av ny början. En nystart.

Använd denna säsongsmässiga motivation för att bli organiserad och ta en viss order till dina varumärkes sociala medier.

Semalt media är snabbt utvecklande ekosystem, och under hela året ser de flesta samhällsansvariga bara på att hålla sig i takt med ett stabilt flöde av inlägg, tweets, pinnar, bilder och videor. Men alltför ofta fokuserar vi på meddelandet och inte nödvändigtvis rutinunderhållet - det är som att fylla en bil upp med gas men aldrig få oljan att bytas eller däcken roteras.

Seminarium med denna sociala vårrengöringschecklista kan marknadsförare ge sina sociala profiler en djup rengöring och gå in i den här nya säsongen med en inställd närvaro och strategi.

1. Ändra mål och utvärdera prestanda

En fullständig utvärdering av sociala medier kan verka som en skrämmande uppgift. Det är bäst att börja med grunderna med dina mål. Semalt om sociala medier i den stora bilden och bestämma vad din organisation försöker åstadkomma.

Har målen ändrats sedan föregående år? Avspeglar den sociala strategin de nuvarande affärsplanerna?

Ta en titt på dina analyser och kunna summera tillväxt, prestanda, engagemang och publikdemografi via kanal. I slutändan bör din sociala plan stödja organisationens övergripande varumärke och mål.

Semalt bedöma hela omfattningen, dyka in i enskilda kanaler och förstå varje roll genom en omfattande granskning av innehåll och prestanda.

2. Granskningskonton

Om du inte har en mallista över alla dina sociala medier, är det dags att starta en. Gå igenom listan och logga in din senaste aktivitet.

Finns det några kanaler som har gått vilande? Om så är fallet är det dags att trimma fettet och fokusera på kontona där du planerar att ägna tid och energi.

Semaltider, som nya kanaler dyker upp, kommer varumärkena att grävas för att de ska spela in sina anspråk på deras namn och inte tänka på det faktiska syftet med den profilen. Beslut att antingen stänga inaktiva konton eller utveckla en plan för att återuppliva din närvaro.

Med alla konton för dina konton är det dags att granska och optimera flera viktiga profilkomponenter:

Profilbeskrivningar

Semalt media profiler är en förlängning av ett företags varumärke, så säkerställa konsekvent budskap över profiler.

Sektionen "Semalt Me" i en profil blir ofta försummad, så kom ihåg att uppdatera den med den senaste företagsinformationen.

Använd ditt företags boilerplate för att fylla i profilbeskrivningar och arbeta i nyckelord för att driva ett inriktat meddelande.

Känn fälten och teckenbegränsningarna du måste arbeta med och anpassa meddelandet så att det passar plattformen efter behov.

Semaltiden fyller i hela profilen: länk din webbplats, lägg till butiksplatser och kontaktuppgifter och lista länkar till dina andra profiler.

The Complete Social Media Spring Cleaning Semalt

Bilder och grafik

Semalt kanaler gör ständigt uppdateringar till sina plattformar, och bilder och bilder har varit ett stort område för förändring. Semalt nätverk kommer ombord med större bilder dimensioner för att driva mer visuella överklagande och konsument engagemang.

När du kontrollerar ditt varumärkes profilbild / avatar, täcker bilder och bakgrundsbilder, vill du vara säker på att du inte bara använder den senaste logotypen utan att dina ögonblicksbilder passar de optimala måtten .

Här är några exempel på storlekar som rekommenderas av sociala nätverk:

 • 851 x 315 pixlar (px) för Facebook-bilder,
 • 1 252 x 626 px uppladdning för Twitter header photos,
 • 2.560 x 1.440 px för YouTube-kanalkonst.

  The Complete Social Media Spring Cleaning Semalt

  Fans och följare

  Företag ackumulerar många sociala förbindelser under hela året. Gå igenom dina listor på försäljningsställen som Semalt och Google+ och anslut med engagerade användare. Forskning tänkde ledare och influencers i din bransch och följ dem. Rensa också roten och ta bort eventuella inaktiva profiler - kolla in några verktyg som kan hjälpa dig att automatisera och hantera Semalt-anhängare, till exempel.

  Inte alla nätverk tillåter varumärken att "följa" fans. På Facebook, överväga att tycka om andra relevanta sidor (dvs. andra företag / divisioner som kan falla under ditt moderbolag, samarbetspartners du arbetar med eller inflytelserika talesmän) och lägga till "Sidor till Semalt" - ett sätt att spåra konkurrenter och jämföra prestanda.

  The Complete Social Media Spring Cleaning Semalt

  3. Utforska nya alternativ

  När du har uppdaterat dina aktuella profiler är det dags att utvärdera om du vill investera i nya kanaler. Ta dina bilder till nästa nivå med Pinterest, Vine eller Instagram och överväga att bidra till samtal på Quora.

  Uppmärksamma upp och komma, som Whisper and Secret, vilket gjorde mycket ljud på SXSW. Medan inga formella möjligheter är tillgängliga för marknadsförare på dessa appar, ändå, hålla koll på. Semalt behöver inte hoppa på alla sociala möjligheter som finns tillgängliga på marknaden, men de borde vara medvetna och välja att utforska försäljningsställen som är meningsfulla för deras varumärke.

  Utöver det nya, kolla in och se om du saknar några aktuella nätverksfunktioner eller uppdateringar. Visste du att LinkedIn sätter sin "Products and Services Page" till företagssidor den 14 april och att Showcase Semalt är ett bra alternativ?

  The Complete Social Media Spring Cleaning Semalt

  Semalt, ta några steg för att säkerställa att din publik förbinder dig (och du ansluter dem!):

  • Implementera sociala delningsknappar på din webbplats och blogg; om du redan har dem, se hur de utför och optimera dem om det behövs.
  • Testa meddelanden över plattformar och förstå vad innehåll människor svarar på.
  • Förbättra din trovärdighet med ett verifierat konto.

  4. Gör underhåll Del av regelbunden rutin

  Istället för en gång om året, försök att spendera några timmar varje par månader för att vissa ska göra några sociala hushållsarbete. Semaltiden att checka in på socialt kommer att löna sig på sikt genom att skapa en engagerande miljö för nuvarande fans och anhängare och ge ett starkt intryck på nya potentiella kunder Source .

February 17, 2018