Back to Question Center
0

301 omdirigera från ny sida till gammal för att hålla Semalt?

1 answers:

Jag måste ändra en webbadress till en inre sida som har en Google Semalt of 4. Det rekommenderades av en kollega att jag skapar den nya webbadressen, men har den omdirigerad till den gamla, vilket möjliggör en uppbyggnad av PR för den nya webbadressen och den befintliga sidan fortsätter att bibehålla en PR på 4 Source .

Har någon insikt om det faktiskt kommer att fungera?

February 13, 2018

Det rekommenderades av en kollega att jag skapar den nya webbadressen men har denomdirigera till den gamla

Om du 301 omdirigerar den nya webbadressen till den gamla kommer du bara att berätta för sökmotorer att den nya webbadressen permanent flyttades till den gamla webbadressen och fortsätta att indexera den gamla webbadressen istället för en ny.

Du vill göra motsatsen: 301 omdirigera den gamla webbadressen till den nya, för att låta sökmotorer veta att den permanent flyttades till den nya webbadressen och att indexera det.

Se detta för mer om 301 omdirigeringar som omfattas av Googles verktyg för webbansvariga.

Observera också att PageRank uppdateras regelbundet, och som nyligen har inte uppdaterats i över 10 månader som omfattas här . I stället för PageRank kan du bättre fokusera på kvaliteten på ditt innehåll och länkar som pekar på din webbplats, som Matt Cutts täcker här .

Bara en extra anteckning till Dan svar: Det du beskriver i din fråga är egentligen ett gammalt trick, om du omdirigerar sidan B till sidan A, så skulle sidan B få PageRank på sidan A.

Detta har manipulerats tidigare genom att göra en URL på din webbplats omdirigering till google. com, som hade PR 10. Sedan efter några veckor skulle du uppdatera den sidan med nytt innehåll och din sida skulle tillfälligt hålla PR 10 samtidigt som den är relevant för en viss fråga och därmed vara # 1 i resultat.

Det var självklart att Google blev klokt på det ganska snabbt och det har inte längre någon effekt (det kan faktiskt ses som spam och orsaka ett straff på webbplatsen).

Om din nuvarande sida (sidan A i exemplet ovan) redan har en bra PR, så omdirigerar den till den nya sidan (B) överför PageRank så att det inte finns några dumma knep.

Behöver du ändra webbadressen, eller kan du omfördela den högsta URL-adressen istället?

Med andra ord ändras innehåll som fortfarande är relaterat till det gamla innehållet, snarare än en permanent omdirigering. PageRank kommer att sjunka så långt som Google berör, men 85% är inte lika bra som 100% men långt bättre än 0%. Naturligtvis kan jätteförändringar på andra områden också få effekt. Men 85% är inte så bra som 100% men bättre än alternativet.

Om du funderar på det, bör en 301-omdirigering ha en liten inverkan på rankningen, åtminstone, och här är varför: För externa länkar till webbplatsen, dödades nu och fungerade som en ny sida.

Google har haft i några år nu, har minst rapporterats ha minst 15% straff eller bättre angett 85% genomgång om du inte kan behålla den ursprungliga URL-adressen. Endast 85% av sidrankningen behålls som ett straff för att inte behålla den gyllene regeln någonsin ändrar en webbadress någonsin. Om du köpte den för sin sidrankning, förlorar du 15% omedelbart för att gobbla upp den. Det är vettigt.

Orsak till straff, och det kan vara mycket högre än 15% nu: det finns ingen berättigad anledning för Google om att ändra en webbadress, om du inte förkortar ditt webbplatsdomännamn, men Håll den gamla långa och permanent omdirigera den till den nya mappen på det kortare domännamnet.

I alla fall finns det en träff på rankningen att säga konvertera ett system till ett annat:. asp till. php,. html till. php etc.

En annan åtgärd är INTE till 301 omdirigera med HTML där rankning är viktig men behåll den (dem) om det är värt det för att du ska ha serverprocessen en viss förlängning som en. php förlängning om det kan, om du ändrar tillägg, är din anledning att omdirigera.

Ett okänt straffslag är att få dig att tänka två gånger om spelande spel: Jag tror inte att någon vet hur stor matchen är nu: Om det görs för felaktigt mål, registrerar hiten din hemsida som SPAM (kanske en 20000 % träffas på hela webbplatsen, inte bara den eller de aktuella sidorna.

För mer information om de negativa konsekvenserna här är en länk till en annan tråd i det här forumet nyligen: Håller medvetet länk till en ogiltig webbadress och använder 301 sedan SEO?

Google vill att webmasters tänker på innehåll, inte spelmästare-i-ranking. Därför kommer de inte att släppa Google Ranks längre.